OP BEZOEK BIJ GALLERY COLORADO

Gallery Colorado is meer dan alleen een coffeeshop en bewijst dit door regelmatig bijzondere kunstexposities te organiseren. Op dit moment is hier een kleurrijke expositie te bewonderen van Peter Klashorst, een Nederlands kunstschilder. Maar daarnaast ben je ook van harte welkom voor goede koffie! Hier wilden wij meer over horen.
Op de koffie bij…Frederik Nubé!

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb bij een technisch bedrijf gewerkt, daar heb ik een hele mooie carrière gehad. Vervolgens kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid binnen het bedrijf. Toen wilde ik voor mezelf starten. 5.5 jaar geleden ben ik naar de gemeente gegaan. Daarna heb ik de aanvraag ingediend, en na heel veel ontwikkelingen ben ik hier uitgekomen.

Waar komt jullie naam vandaan?
De eerste staat waarin Cannabis gelegaliseerd werd is Colorado, een kleine staat in het Westen van de Verenigde Staten. Nu is het al volledig gelegaliseerd in 5 staten.
Ik was vorige week in New York en over 2 jaar en 4 maanden is het gebruik van cannabis zelfs daar recreatief gelegaliseerd.

Komt er veel kijken bij het openen van een coffeeshop?
Ja, heel veel. Het is bijna onmogelijk om een coffeeshop te beginnen omdat je aan zo veel voorwaarden moet voldoen. En je hebt te maken met heel veel weerstand vanuit de omgeving.


Jullie
 hebben echt een vernieuwend concept van een coffeeshop opgezetKan je hier iets over vertellen?
We hadden eerst een ander pand, een heel lang winkelpand. Een vriend van me had een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw, daar hing veel kunst, dat vond ik heel erg tof. Er waren veel mensen die daar door de gang liepen en de kunst bekeken. Ik wil jonge kunstenaars de kans geven om hier te exposeren, en een doelgroep als klanten hebben die mogelijk zelf kunstkoper kunnen worden, en gave dingen kunnen bewonderen die uniek zijn. Dit gebied is een aantal jaar geleden uitgeroepen tot creatieve broedplaats, en langzaam wordt dit getransformeerd tot cultureel gebied met veel werkplaatsen en ateliers. We willen hier wisselende kunstexposities gaan organiseren.

Ben je zelf ook een koffieliefhebberHoe zijn jullie terecht gekomen bij Moyee?
Absoluut. Ik heb ooit de reclame voorbij zien komen van Moyee met Cannabis (Under the Influence). Ik wil Cannabis uit het negatieve beeld halen. Een reclame als die van Moyee werkt hier perfect aan mee. Daarnaast combineert Cannabis ontzettend goed met koffie, dit zijn mijn 2 favoriete planten. Als je Cannabis gebruikt word je meer geprikkeld, je ervaart smaak en geluid beter dus de koffie smaakt ook lekkerder. Het geeft een meer intense ervaring.

Waar gaan mensen hiervoorCombineren ze het met koffie?
Het heet niet voor niets coffeeshop, Cannabis en koffie zijn 2 dingen die je heel goed kan combineren. Het erge is dat ik alles gratis weggeef. 10-15% voor de klanten gaat hier voor koffie.

Wat zijn jullie plannen voor het komende jaar?
We hebben elke dag leuke plannen! We zijn net open maar richten ons nu vooral op de wisselende exposities. Vanaf 13 juli organiseren we een expositie met het werk van de Tinker Brothers.

Wat vind je het leukste aan Moyee?
Het verhaal achter Moyee, absoluut, 100 procent Het verhaal daarachter is het verhaal wat ik hier aan iedereen vertel. En dat het verhaal van FairTrade onzin is. De koffieprijzen worden gewoon door de grote bedrijven bepaald, en dan is het leuk dat een boer toevallig 1 keer de goede prijs krijgt, maar dat is gewoon niet fair en we moeten de wereld veranderen. Als ik daar aan mee kan doen, dan ben ik daar wel echt voor.

Like this article?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on telegram